Σιλικόνη καλουπιών Cleopatre 80γρ. (40γρ. & 40γρ.)

12,60 €
με ΦΠΑ

Σιλικόνη καλουπιών Cleopatre 80γρ (40γρ. & 40γρ.).

https://www.youtube.com/watch?v=pmU367LcI1U

Χαρακτηριστικά
Σιλικόνη υψηλής ελαστικότητας, δύο συστατικών, ασφαλής για το δέρμα και χρήση με τρόφιμα. Εξαιρετικά κατάλληλη για καλούπια, διατηρεί και την παραμικρή λεπτομέρεια. Στερεοποιείται σε 10 λεπτά. Η σιλικόνη είναι σε μορφή πλαστελίνης (όχι υγρή). Έτσι είναι πολύ πιο εύχρηστη!

Χρησιμοποιείται για να δημιουργήσετε καλούπια μικρών αντικειμένων και επίπεδων διακοσμητικών,με πάχος ως 2 χιλιοστά το λιγότερο.

Οδηγίες χρήσης:

1) Μετρήστε προσεκτικά τις ποσότητες που θα χρησιμοποιήσετε μέσω όγκου (π.χ. με ένα κουτάλι) ή βάρους (με μία ζυγαριά ακριβείας 0.1 γραμ.). Χρειάζεστε ίδια ποσότητα από τα δύο συστατικά ''pata'' &''mould''. Για μικρά αντικείμενα θα χρειαστείτε περίπου 5 γρ.
2) Ανακατέψτε γρήγορα πλάθοντας με τα δάχτυλα τα δύο συστατικά. Θα πρέπει το χρώμα να γίνει ένα ομοιόμορφο ανοιχτό μπλέ.(1 λεπτό)
3) Φτιάξτε ένα μπαλάκι με το υλικό και πιέστε το πάνω στο αντικείμενο ώστε να εφαρμόσει καλά σε όλες τις εσοχές του. Έχετε 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει. Βάλτε το αντικείμενο/υλικό στο καλούπι για 5 λεπτά ώστε να ολοκληρωθεί η αντίδραση.
4) Το καλούπι σας είναι πλέον έτοιμο για χρήση. θα πρέπει να το αφήσετε να στερεοποιηθεί για 24 ώρες. Εναλλακτικά μπορείτε να το βάλετε στο φούρνο όπως ενδεικνύεται παρακάτω.

Χρήση με πολυμερή πηλό
Ζεστάνετε καλά τον πηλό και διαμορφώστε τον σε μπαλάκι. Πατήστε καλά με τα δάχτυλα το μπαλάκι στο καλούπι για να απλώσει και να μπει σε όλες τις εσοχές. Αφαιρέστε απαλά τον πηλό αφού έχει πάρει το σχήμα λυγίζοντας το καλούπι στις άκρες. Για λιγότερη παραμόρφωση μπορείτε επίσης να ψήσετε τον πηλό μαζί με το καλούπι και να αφαιρέσετε τον πηλό μετά.

Φωτογραφίες
Η πρώτη φωτογραφία απεικονίζει ένα παγάκι φτιαγμένο από το καλούπι. Η δεύτερη απεικονίζει την ελαστικότητα του καλουπιού.
Η τρίτη είναι τραβηγμένη αμέσως μετά, το καλούπι έχει επανέλθει στην αρχική του μορφή χωρίς παραμόρφωση.
Η τελευταία φωτογραφία δείχνει ένα καλούπι και δίπλα το το αντικείμενο από πηλό που μόλις φτιάξαμε με αυτό.

* Το υλικό πιθανόν να σταλεί χωρίς την αρχική συσκευασία (ώστε να σας προσφέρουμε τη μικρή ποσότητα που θέλετε από μεγαλύτερη συσκευασία).

Για ν αυξήσετε το χρόνο επεξεργασίας του πηλού,μπορείτε να βάλετε τον πηλό στο ψυγείο για αρκετές ώρες.Προτεινόμενη είναι η αγορά μιας ζυγαριάς ακριβείας γραμμαρίου για ακρίβεια στον υπολογισμό ποσοτήτων.


2014-10-07